Reisverslag

Dag 10-11-12

25-05-2008

Dag 10: Charroux - Villebois Lavalette 88km (Totaal 1050km)
Op deze dag hebben we weer medefietsers ontmoet en wel een stel uit Susteren (Limburg) en daarna Kees Vale uit Nieuw-Scheemda (Groningen). Kees was onderweg met een ligfiets en vertelde dat hijzelf ook een weblog bijhield (keesvale.waarbenjij.nu). We hebben wat regen gehad en ook wat zon. Op het einde van de dag kwamen we bij een hotel aan, maar deze was gewoon gesloten. Tegenover was een Chambre d'Hote (Bed & Breakfast). Hier was gelukkig een kamer vrij. Het was een mooi huis, maar niet helemaal waterdicht. Cees werd 's-morgens wakker van het getik van druppels op de vloer naast zijn bed.

Dag 11: Villebois-Lavalette - St. Emilion 93km (Totaal 1143km)
Supertaaie dag. Deze dag zijn we begonnen met regen en het bleef regenen. Ook waren er weer veel hellingen waardoor de gemiddelde snelheid drastisch omlaag ging. Op het eindpunt aangekomen stopte het met regenen. In St. Emilion wederom lang zoeken naar een hotel. Het heeft weer 2 uur geduurd en het begint nu een beetje op te breken om elke dag zoveel tijd kwijt te zijn met het zoeken naar een slaapplaats. Uiteindelijk een kamer gevonden bij een wijnboer.

Dag 12: St. Emilion - Moustey 91km (Totaal 1234km)
Deze dag geen noemenswaardige buien gehad, maar wel weer pech omdat er weer een spaak van Ad om onze oren sloeg. Wel een fietsenmaker gevonden, maar dat is wat moeilijk op zondag. Deze is namelijk gesloten. Ad besloot om toch maar lekker eigenwijs door te rijden. We kwamen een Fransman tegen met zijn vrouw die ons zeer aardig te woord stond en zijn garage aanbood om dan zelf maar te sleutelen (Michel en Manove). Dit hebben we toch maar afgeslagen omdat we niet goed in zijn in sleutelen. Na Cadilac werd het redelijk vlak dus we konden weer wat extra kilometers maken in een kortere tijd. Het zoeken naar een kamer was geen probleem. We slapen op een soort boerderij - kajakcentrum. Altijd leuk om een kopje koffie te nemen met een paard wat in je nek staat te hijgen. Het eten wordt gebracht door een Nederlander die hier een restaurant heeft (Jan Brinkhorst, Restaurant Haute-Landais). Het is nl. vandaag Moederdag in Frankrijk en alles is gesloten.
Ps. Cees trakteert, want deze is vandaag 62 geworden !!!

Impressies
 

Reacties:

 Leo en Toos
Geplaatst op: 28-05-2008
Harstikke leuk dat we jullie via deze website kunnen volgen, we kijken elke dag en zo te zien gaat alles volgens schema.Veel succes met het moeilijke stuk dat nu komen gaat, maar probeer elkaar een beetje scherp te houden en indien nodig wat op te peppen.Goed eten,goed slapen en veel veilige kilometers, dan komen jullie er wel.Groetjes voor alle drie,Leo en Toos
 charles en carla martens
Geplaatst op: 27-05-2008
even een berichtje uit breda. Allereerst vinden we het super knap wat jullie presteren. Cees nog proficiat met je verjaardag. Leuk om jullie reisverslag te lezen. Nog een voorspoedige reis en we volgen jullie.
groetjes carla en charles(caravan is super)
 peter
Geplaatst op: 27-05-2008
Hé gents.

Jammer dat je de laatste dagen toch wat regen op je kloten hebt gehad.
Hoe is het met de reservespaken van Ad?
Heeft hij al vierkante wielen?
Ik was jullie vergeten te vermelden dat ik niet meer aan die zalf kon komen, omdat deze alleen nog maar op dokters recept bij defensie verkrijgbaar is.
Er schijnt toch een medicijn in te zitten.
Ik denk dat meer mensen van deze superzalf op de hoogte zijn gekomen.
Cees , nog van harte proficiat met je verjaardag, maar je bent toch gewend de laatste jaren om je verjaardag in het buitenland te vieren.
Verders nog heel veel fietsplezier, blijf van ongemakken verstoten en houdt de spaken in het wiel.

Peer
 Marianne de Groot
Geplaatst op: 26-05-2008
Cees wij hopen dat je een leuke verjaardag gehad hebt. Franklin hopelijk doet je bips niet meer zo zeer.Wij wensen jullie nog veel goed fietsweer toe. Groetjes Peter en Marianne.
 Pascalle
Geplaatst op: 26-05-2008
bonjour heren! na wat kleinigheidjes, gaat de reis super goed, ik kijk elke dag ff over er wat geschreven is door jullie! en nu weer een goed verslag waar we weer uit kunnen halen, dat het goed met jullie gaat en dat jullie het gaan halen! En Franklin je gaat goed joh! En je hoeft zeker niet elke dag te smssen! ik krijg de info elke dag van amanda! Nou zet hem nog ff op! Als jullie dit lezen zitten jullie vast over de helft!!! Succes allemaal! xxx
 Johan Leijten
Geplaatst op: 26-05-2008
Zo te lezen schiet het al aardig op, en blijft de stemming er goed inzitten.
Houden zo, en succes verder. Ad de uitslag van Do Koopman3 - Bpulevard 2 is 8.338 - 8.510
 Hedy & Ben Hulsenboom
Geplaatst op: 26-05-2008
Cees ,
proficiat met je verjaardag.
Knappe prestatie op je "oewe auwen dag"
veel succes verder
Hedy & Ben
 ton en franka dekkers
Geplaatst op: 25-05-2008
Cees allereerst van harte gefeliciteerd. 62 jaar en dan nog zo'n prestatatie leveren. Petje af hoor!
Leuk om via deze weg jullie reis te volgen. We hopen dat het wat makkelijker zal worden met het zoeken naar een slaapplaats. Veel succes nog. Groetjes Ton, Franka, Joyce, Mandy
 Fam. Hornbach
Geplaatst op: 25-05-2008
Ihr Lieben, wir senden Euch schöne Grüße aus Deutschland und hoffen das Ihr gut in santiago ankommt.

Bis bald in Sluis
Eure Ulla