Reisverslag

Dag 13-14-15

27-05-2008

Dag 13 Moustey - Dax 102km (Totaal 1336km)
Het landschap was vlak. Dit zou eigenlijk een makkelijk traject moeten worden. Maar op het einde van de dag waren we met z'n allen toch moe. Vlak na vertrek zagen we een mijlpaal waarop stond dat het nog 1000km was naar Santiago (zie foto). Volgens onze berekening was het nog 1054km (hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een andere route). Voor onze Ad was de plaatselijke fietsenmaker weer zo vriendelijk om een nieuwe spaak, fietscomputer (Deze was doorweekt door de Hema kwaliteit) en remblokken te vernieuwen cq. monteren. Overnacht in een Maison d'Accueil. Dit bleek een gemeentelijke instelling te zijn met werkelijk tientallen kamers voor een hele goede prijs. We moesten ca. 3 km lopen om een restaurant te pakken te krijgen. Dat gaat niet zo makkelijk na ruim 100 km fietsen. Maar na het eten werden we netjes door de restauranteigenaar teruggebracht naar het hotel.

Dag 14 Dax - St. Jean Pied de Port 87km (Totaal 1423km)
De vlakke trajecten zijn teneinde. Op deze dag zijn we begonnen met de aanloop naar de Pyreneen. Weer een groot aantal klimmetjes gehad voordat we aankwamen. St. Jean Pied de Port ligt aan de voet van de Pyreneen en morgen duiken we via de eerste echte grote klim Spanje in. De klim gaat via de Roelandpas en is ongeveer 27km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 procent. We overnachten in een hotel dat wonderbaarlijk heel snel gevonden was. De weersverwachtingen zijn deze week slecht. Elke dag regen. Dus dat wordt taai.

Dag 15 St. Jean Pied de Port - Puenta La Reina 103km (Totaal 1526km)
´s-Morgens om 08.40 uur vertrokken. De eerste bergpas staat op het menu. Cees en Ad hebben veel ervaring met het rijden in de bergen. Franklin echter nada, waardoor hij redelijk wat stress heeft. Tijdens het begin van de tocht heeft hij, zonder een meter gefietst te hebben, een hartslag van 160 die niet lager werd. Rond 11.45 uur kwamen Cees en Franklin op de eerste bergpas aan gelegen op ca. 1056 meter hoogte. Ad volgde op 7 minuten. Een geslaagde klim zonder afstappen. Op de top hebben we Thea en Ben, een echtpaar uit Duiven, ontmoet. De bedoeling was om nog ca. 35 km door te rijden want 65 km is genoeg op zo´n zware dag. Er waren echter geen hotels te vinden (verwacht je niet zoiets...); We waren nl. om Pamplona gereden. Dus maar weer doorrijden. Om 18.00 uur ´s-avonds hadden we na 103km pas een hotel gevonden. Een zware dag dus, vooral met regen en veel wind.

Impressies
 

Reacties:

 Ben en Thea
Geplaatst op: 30-05-2008
Leuk dat jullie woord hebben gehouden en een foto van ons hebben geplaatst. Wij hebben die dag niet zo ver gefietst.
 frank & isa en kids
Geplaatst op: 30-05-2008
hoi mannen, het gaat goed daar op de fiets, jullie zijn al een flink eind onderweg, ga zo door !! oh ja ome cees nog gefeliciteerd, ik las net in het verslag dat je jarig was, dat wist ik niet. we hopen dat jullie nu beter weer krijgen, geniet van jullie tijd samen ! groetjes uit Terneuzen (the place to be at 08-08-08)
 Maartje
Geplaatst op: 29-05-2008
Petje af voor jullie! Veel succes de komende dagen, zal duimen dat er niet zo heel veel regen valt!
 Hans en Loes
Geplaatst op: 29-05-2008
Luitjes, veel sterkte bergop, met droog weer en vriendelijke temperaturen.

Groeten
 michel
Geplaatst op: 28-05-2008
jeh deh got goed jeh, die ouwe knarruh mee op sliptouw te nehmen! duurt wel lang degguh weg zet nozem, mar goed dek nie mee zeh gegon aanders waaruh we dral gewist en onderwege noar huis op oan. Maar alles gaat goed zie ik!! hier alles zijn gangetje dus niet echt interessant. Ik dacht van de week zalk um bellen maar aangezien ik jou niet arm en de bel bedrijven rijk wil maken doe ik het maar op deze manier.
leuk reisverslag tot nu toe iig. op deze manier kan je ook een beetje het indruk krijgen van wat er met jullie allemaal gebeurt onderweg. met name met ad en zijn hema spaken;-))

heej moat je bent al ver over de helft, dus je kan gaan aftellen totdat je weer terug kan naar het kikkerland waar je vandaan komt.

Doe iedereen de groeten en tot binnenkort

Mich
 Frank en Gerry
Geplaatst op: 27-05-2008
Frank Ad en Kees wij vinden jullie drie grote kanjers,zet um op jullie zijn al over de helft nu walsen we die pyreneen nog even plat. houdoe!!!
 Charlie Watts
Geplaatst op: 27-05-2008
Dat verhaal van die spaken klinkt wel erg bekend in de oren Adriaan!!!
Cees, alsnog PROFICIAT, ik was het even vergeten.
Als ik de verslagen lees en de foto's bekijk dan is het wel erg duidelijk dat jullie in Frankrijk zijn. Prachtig land maar er moesten geen Fransen wonen!!
Houdt vol en houdt goede moed, je kunt al bijna met het aftellen beginnen.
Vele groeten van Karel & Corien