Reisverslag

Dag 18-19-20

02-06-2008

Dag 18 Santo Domingo - Burgos 87km (Totaal 1745km)
Op deze dag zijn we zonder regen vertrokken, echter op het einde viel het weer met bakken uit de hemel. We hadden het "geluk" dat Franklin lek reed bij een benzinestation waardoor we overdekt de band repareerden. In Burgos hadden we meteen prijs met het zoeken naar een hotel. Overigens was dit niet zo heel erg moeilijk, Burgos heeft er nl. 81... We hebben wat sightseeing gedaan. Een schitterende kathedraal en stad. We hebben helaas geen foto's want Franklin was zoals gewoonlijk weer iets vergeten: Zijn fototoestel.

Dag 19 Burgos - Castrojerix 52km (Totaal 1797km)
Vanaf begin regen, regen en nog meer regen. Het bleef aan de gang. Daarbij kwam ook nog eens de temperatuur. Het was gruwelijk koud. We reden in complete winteruitrusting: Lange broek, regenbroek, winterhandschoenen en overschoenen. Dit mocht allemaal niet baten. Het bleef koud. Daarom zijn we op deze dag maar eerder gestopt. Het moraal zakte onder het nulpunt. We hadden een hotel gevonden in een vervallen stadje. In het hotel waren de kleren zeer moeilijk droog te krijgen. Wassen ging niet, want we hadden niet genoeg plek om ook nog eens deze gewassen natte kleding op te hangen. De fietsen hebben hoognodig een grote beurt nodig. Alles kraakt en piept. Ook de remblokjes zijn aan vervanging toe.

Dag 20 Castrojerix - Sahagun 90km (Totaal 1887km)
Redelijk perfecte dag gehad. Vertrokken zonder regen maar na een kilometer of 10 toch wat druppels gehad. Het was frisjes. Tijdens het fietsen ging het qua temperatuur goed. 's-Morgens weinig wind gehad en goed door kunnen trappen. 's-middags zon en een fel briesje tegen. Al met al toch een geslaagde dag. Hier willen we elke dag wel voor tekenen.
Vanaf Sahagun is het nog 411km naar Santiago ! Klinkt niet verkeerd zou je zo zeggen. Vinden wij ook...

Impressies
 

Reacties:

 Nico Vale
Geplaatst op: 04-04-2009
aan kees vale : ben jij toevallig een zoon van C.G.Vale uit Slagtwedde ? Met veel plezier jullie verslag gelezen; wel een beetje laat ..
 Peer
Geplaatst op: 04-06-2008
Mijn petje af voor jullie.
Ondanks de spaken, kronen, en het weer gaan jullie deze monstertocht tot een goed einde brengen.
Vanuit Eindhoven denken wij aan jullie en nog een paar fijne laatste dagen en blijf verstoken van pech.

Peer en Denise
 Henk en Nelly Rietveld
Geplaatst op: 04-06-2008
Hallo jongens,
Wij vinden het heel leuk om jullie belevenissen te volgen, jammer dat het "weleens" regent. Wij wensen jullie nog een goede reis voor de laatste kilometers. Wij blijven jullie volgen tot de laatste dag. Wij vinden het zo knap van jullie, chapau.
groetjes, Henk en Nelly Rietveld
 jos en hanny donders
Geplaatst op: 03-06-2008
Eindelijk jullie website gevonden. Uit verslag lees ik dat jullie ongeveer 500 km moeten, zijn wel de taaiste denk ik dus sterkte. Zal wel lukken want als je al zo'n doorzettingsvermogen hebt getoond lukt dat laaste ook wel. Sterkte zet website nu bij favorieten.

Jos
 Pascalle
Geplaatst op: 02-06-2008
Heeejh Mannen!

Super zeg! de laatste loodjes al meer als 2000 km erop zitten, stoer zeg!
nog even door bijten, en dan inderdaad voor franklin een super trouwdag daar in Santiago! Mijn kaarsjes blijven branden tot de laatste meter! succes nog allemaal!

Gr Pascalle xxx
 Kees Vale
Geplaatst op: 02-06-2008
Heren, bedankt voor jullie reaktie. Jullie zullen ondertussen wel een knap eind op weg zijn. Onderweg heb ik begrepen dat Franklin in SdC gaat trouwen. Als dat waar is heb ik daar veel bewondering voor. Geweldig. Dan rest mij hem een geweldige dag toe te wensen, maar allereerts alle drie een geweldige reis.
Groetje van Kees
 wichard-silvia-jean louis-luud-wessel
Geplaatst op: 02-06-2008
Wij zitten op dit moment in knokke en wij wensen jullie heel veel succes toe.