Materiaal

Er is verschrikkelijk veel informatie op internet te vinden om de tocht zo 'soepel' mogelijk te laten verlopen. Alleen al de grote hoeveelheid informatie die er te vinden is in reisverslagen hebben ervoor gezorgd dat we niet onbezonnen te werk gaan. Het materiaal dient van goede kwaliteit te zijn.

Hieronder vind je een kleine opsomming die aangevuld zal worden wanneer we de tocht volbracht hebben.

Fietsen
We hebben ervoor gekozen om nieuwe fietsen aan te schaffen van het merk Koga Miyata en Gazelle. Deze "trekking"-fietsen zijn speciaal voor dit soort tochten gemaakt. We hebben voor de Koga Miyata Worldtraveller gekozen. Het voordeel van deze fiets ligt hem voornamelijk in de complete uitrusting, zoals:

  • Robuustheid
  • Duurzaamheid
  • Lowriders
  • Anti-lekbanden
  • Robuute bagagedragers enz.

Klik hier voor meer informatie omtrent de Worldtraveller.

Navigatie
Verkeerd rijden kan een groot probleem zijn. Om te navigeren gebruiken we de route zoals beschreven in de twee delen van de St.Jacobs fietsroute (Clemens Sweerman) en een gps apparaat (Garmin gpsmap 60CSx). Via internet zijn we op een site terecht gekomen waar een gps route te downloaden is. Deze is gemaakt door Henk van hout. Via deze link is de gps route downloaden. Klik hier voor meer informatie over Garmin.

Fietstassen
We hebben gekozen voor het merk Ortlieb en wel het type Back-Roller. Ze vervullen een voortrekkersrol als het gaat om het meenemen van bagage op de fiets in het algemeen. Deze twee uitvoeringen werden de afgelopen jaren niet alleen intensief door outdoor- en vaktijdschriften getest en zonder uitzondering aanbevolen, maar ook over de hele wereld door ambitieuze fietsers op alle mogelijke manieren op de proef gesteld. Het robuuste materiaal kan heel wat hebben en biedt ondanks het extreem lage eigengewicht voldoende opbergruimte, niet alleen voor fietstochten maar ook voor dagelijks gebruik in uw eigen omgeving. En natuurlijk waterdicht. Klik hier voor meer informatie over Ortlieb.

Overig
Voor de rest is het zaak om zo min mogelijk mee te nemen. We hebben afgesproken om toch de tent mee te nemen (De bedoeling is om hotels te gebruiken voor de overnachtingen). Hierdoor is, wanneer we geen hotel kunnen krijgen, slapen altijd mogelijk. Niet geheel onbelangrijk.

Impressies